Hermine Kleve

Hermine Kleve is bioloog en gespecialiseerd in het gedrag en trainen van honden. Na haar afstuderen heeft zij als docent biologie gewerkt. Daarna is zij projectmanager geweest bij het Patenting & Licensing Bureau, waar marktonderzoek verricht werd naar de commerciële toepasbaarheid van universitaire vindingen (Rijksuniversiteit Groningen).
Vanaf haar vroege jeugd is zij actief geweest in de paardensport en sinds 1980 is zij op verschillende manieren in de praktijk bezig met honden.
Met haar eigen honden (Duitse Herders) heeft zij succesvol G&G I en VH II getraind en met haar Hollandse Smoushond heeft zij zich verder bekwaamd in de clickertraining.

Momenteel heeft zij nog maar 2 honden. Kasya en Mykha zijn beide een ‘onherleidbare kruising’ uit een asiel in Moskou.
Als instructeur is ze bij verschillende trainingsgroepen betrokken geweest (pupcursus, EG, VEG en G&G1). Vanaf het eerste begin in 1985 is zij als cursusleider en docent betrokken bij (de voorlopers van) de opleiding tot Gedragstherapie bij Honden. Sinds 1985 is zij dan ook gedragstherapeut voor honden. Ze heeft gedurende zeven jaar (tot 1989) een bestuursfunctie bekleed bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en opleiding (O&O).
Zij is vaste medewerker geweest bij een aantal kynologische tijdschriften waaronder de Hondenwereld.

Voor de studierichting Diermanagement van het Van Hall Instituut te Leeuwarden heeft zij jarenlang gastcolleges gegeven over het trainen van honden en voor de Academie voor Natuurgeneeswijzen in Meppel heeft zij het onderwijs over gedrag bij dieren verzorgd. Zij staat aan de basis van de Algemene Basiscursus Africhters, die specifiek gericht is op het verbreden van de kennis bij trainers van werkhonden.
Vanaf 1995 is zij werkzaam bij haar eigen bedrijf DogVision als docent, cursusleider en vooral als organisator en coördinator van de opleidingen. Hier combineert zij haar wetenschappelijke opleiding met haar praktische ervaring in het trainen van honden en het lesgeven aan hondeneigenaren. Ze is ervaren in het verzorgen van lezingen en het geven van onderwijs voor diverse beroepsgroepen zoals trainers, instructeurs, dierenartsassistenten, coassistenten diergeneeskunde, diermanagers en dierenartsen.

Met enige regelmaat adviseert zij als getuige-deskundige in rechtszaken.
Daarnaast geeft zij lezingen over andere diersoorten namelijk katten en paarden.